24 Temmuz 2008 Perşembe

VİŞNE MARMELATI


Vişne marmelatı diye birşey var mı ?Bu sorunun cevabını bende bilmiyorum,nette de küçük bir araştırma yaptım.Birkaç tarif buldum ama bu sadece benim kendi pratik zekamın uydurma tarifidir. :))
Ablamla pazara çıktık,off meyveler nefis taze ben de reçel yapmayı düşündüm(bu arada geçen yıl yaptığım çilek reçeli hala olduğu gibi duruyor,bana önerileriniz varsa değerlendirebilirim.Neden mi duruyor,kahvaltıda çocuklar damlatıp kirlilik yaratmasınlar diye reçel kahvaltıya koyulmuyor).
Pazardan süper güzel vişneler aldım.Eve geldim süzgeçte bir güzel yıkadım onları,amaç akşama çocuklar uyuyunca onları reçele dönüştürmek.Fakatt çocuklar uyuyana kadar benim de uykum geldi veeee sürpriz son , ben vişneleri masanın üzerinde unutup uyudum.Tabii sabah uyandığımda solmuş,buruşmuş vişneler masada beni bekliyorlardı.Ben de o zaman sizi reçel yapımında kullanamam artık sizleri ezmem lazım diye pratik zekamla hemen onları marmelat yapma düşüncesine daldım.Nette araştırma ama sonuç hüsran o tarifler beni ikna edemedi.Ben de kendi tarifimi oluşturdum.Buyrun tarife geçelim.
Malzemeler:
1 kg. vişne
1,5 kg.şeker
1/2 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
vişneleri büyüğümün sayesinde çekirdeklerinden arındırdık.Daha sonra m.robotuna atıp ezdik.Ezilen vişneleri tencereye alıp üzerine şekeri ilave ettik.Bir iki taşım kaynayınca üzerine l. tuzunu da ilave ettik ve bir taşım daha kaynayınca ocağı kapadık.Tencerenin üzerini tülbentle kapatıp 3 gün güneşte beklettik.(ama annem kızdı bana :(( rengini koyulaştırıyor güneş diye )
Ve 3 gün sonunda kuru kavanozlara boşaltıp henüz afiyetle yiyemedik,malum çocuklar damlatıyorlar :)))