17 Ağustos 2008 Pazar

ÇATLAK ÇÖREK

çatlak çörek,sucuklu çörek,kaşarlı çörek,ayşe tüter çörek
Bugün hiç keyfim yok arkadaşlar..Aslında size bu çöreğin hikayesini yazacaktım ama havamda değilim :)Neyse çörekler bayatlamadan yayınlayabildim.Tarif ve malzemer;
malzemeler:
250 gr. erimiş margarin
1 su b. yoğurt
1/2 kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı soda
1 k. tozu
1 yumurta
Alabildiği kadar un
çörek otu ve susam
içi: size kalmış (ben kaşar ve sucuk kullandım)
Tüm malzeme yoğrulur ve kulakmemesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hazırlanan hamur streç filme sarılır, 1 gece buzdolabında bekletilir. Cevizden büyük parçalar alınır ve merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açılır. İçine doğranmış sucuk ve kaşar koydum, daha sonra hamur yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur. Üstlerine yumurta sarısı sürülür, çöreklerin üzerine bıçakla çarpı işareti yapılır. Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun..