26 Şubat 2009 Perşembe

Kabaklama(antep yemeği)

Malzemeler
250-300 gr. parça et
1/2 bardak nohut
1 kg. kış kabağı
2 yemek kaşığı domates+biber salçası
8-10 diş sarımsak
1 büyük soğan
1 limon suyu
tuz, karabiber, nane, kırmızıbiber
sıvı yağ
Hazırlanması
Nohutu bir gece önceden ılık su ile ıslayın.
Etleri yemeklik doğrayıp düdüklü tencerede veya pişireceğiniz tencereye alıp üzerini su ile tamamlayarak ocağa alın. Etin köpüğünü aldıktan sonra üzerine bir gece önceden ıslatılmış nohutu, yemeklik doğranmış soğanı ve salçayı ilave edin. Eklediğiniz salçayı suda ezerek karıştırın ve kapağını kapatıp nohutla eti pişirin.
Kabakları soyup iç liflerini temizledikten sonra kuşbaşı şeklinde doğrayıp etin üzerine ekşi ile birlikte ilave edin ve kabağı da pişirin. Kabaklar pişmesine yakın dövülmüş sarımsakları, tuzu ve karabiberi ilave edin.
Yemek piştikten sonra ayrı bir tavada yağ ısıtıp, ısınan yağın altını kapattıktan sonra, içine nane ve kırmızı biber ilave edip yemeğin üzerine dökün.