5 Şubat 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

MALZEMELER

1,5 kg pırasa
4 adet doğranmış havuç
1 limonun suyu
2 adet kesmeşeker veya 1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı yıkanmış pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı salça
Tuz
1,5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Pırasa yıkanıp ayıklanır ve tuzlu suda yarım saat bekletilir. Pırasalar tekrar yıkanır ve düdüklü tencereye havuç ile birlikte konulur. Şeker, salça limon suyu, pirinç, tuz eklenir ve karıştırılır. Üzerine 1,5 su bardağı su ilave edilip düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve sebzeler pişinceye kadar pişirilir.