Aynı kahvaltı masasından yumurta tabağı,ben bunu pek sık yaparım.Çocuklar yumurta sayesinde biber ve maydanoz yesinler vitamin alsınlar diye :)
29 Temmuz 2008 Salı
UNLU PATLICAN KIZARTMASI
Ben bu kızartmaya bayılırım.Dayımlara kahvaltıya gitmiştik ve yengem yapmıştı.Bunu herkesin bilemeyeceğini düşündüm ve sizlere sunmak istedim.Sizin benim evde hiç yemek yapmadığınız gibi bir düşünceye kapıldığınızı hissediyorum :))
Genelde yapmam ,eşim bizimle yaşayamadığı için 2 kuzum ve ben evde pek sofra kurmayız.Bir de okullar tatil olunca ohhh habire geziyoruz.Neyse tarife geçelim,büyük oğlum iyice ama küçüğüm de hastalandı gibi geliyor bana(umarım değildir)
Malzemeler:
1/2 kg patlıcan
un,tuz,kırmızı biber,kara biber,su
Yapılışı:
Patlıcanlar yıkanıp doğranır,diğer malzemeler karıştırılarak kek hamurundan çok az daha ince bir hamur yapılır,patlıcanlar bu hamura batırılarak kızartılır.Denemeyen varsa lütfen yapsın.Benim favori kızartmamdır :)
Sonrada böyle ekmek arası sarılıp yanında domates söğüş ile ayıla bayıla yenilir.
Etiketler:
hamurlu kızartma,
kızartma,
patlıcan kızartması,
unlu patlıcan kızartması
ANTAKYA KISIRI
Malzemeler :
· 1 su bardağı köftelik bulgur (simit )
· 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
· 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
· Tuz , karabiber
· 1 demet kıyılmış maydanoz
· 10 adet irice kıyılmış taze soğan
· Zeytinyağı
· ½ çay bardağı nar ekşisi ve 1 limon suyu
Hazırlanması :
Bulgur kaynamış suyla ıslatılır . Bulgurlar şişince salça ve baharatlar ilave edilir ve elimizle güzelce yoğrulur ekşisi eklenir. Daha sonra maydanoz , soğan ve zeytinyağı ilave edilir , karıştırılır ve afiyetle yenir .
Etiketler:
ANTAKYA KISIRI,
BULGURLU KÖFTE,
NAR EKŞİLİ KISIR
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)