29 Temmuz 2008 Salı

ÇOCUKLARA VİTAMİN ALDIRALIM


Aynı kahvaltı masasından yumurta tabağı,ben bunu pek sık yaparım.Çocuklar yumurta sayesinde biber ve maydanoz yesinler vitamin alsınlar diye :)

UNLU PATLICAN KIZARTMASI



Ben bu kızartmaya bayılırım.Dayımlara kahvaltıya gitmiştik ve yengem yapmıştı.Bunu herkesin bilemeyeceğini düşündüm ve sizlere sunmak istedim.Sizin benim evde hiç yemek yapmadığınız gibi bir düşünceye kapıldığınızı hissediyorum :))

Genelde yapmam ,eşim bizimle yaşayamadığı için 2 kuzum ve ben evde pek sofra kurmayız.Bir de okullar tatil olunca ohhh habire geziyoruz.Neyse tarife geçelim,büyük oğlum iyice ama küçüğüm de hastalandı gibi geliyor bana(umarım değildir)


Malzemeler:

1/2 kg patlıcan

un,tuz,kırmızı biber,kara biber,su


Yapılışı:

Patlıcanlar yıkanıp doğranır,diğer malzemeler karıştırılarak kek hamurundan çok az daha ince bir hamur yapılır,patlıcanlar bu hamura batırılarak kızartılır.Denemeyen varsa lütfen yapsın.Benim favori kızartmamdır :)


Sonrada böyle ekmek arası sarılıp yanında domates söğüş ile ayıla bayıla yenilir.

ANTAKYA KISIRI



Malzemeler :
· 1 su bardağı köftelik bulgur (simit )
· 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
· 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
· Tuz , karabiber
· 1 demet kıyılmış maydanoz
· 10 adet irice kıyılmış taze soğan
· Zeytinyağı
· ½ çay bardağı nar ekşisi ve 1 limon suyu
Hazırlanması :
Bulgur kaynamış suyla ıslatılır . Bulgurlar şişince salça ve baharatlar ilave edilir ve elimizle güzelce yoğrulur ekşisi eklenir. Daha sonra maydanoz , soğan ve zeytinyağı ilave edilir , karıştırılır ve afiyetle yenir .