1 Ocak 2009 Perşembe

YILBAŞI MENÜMÜZ



Yılbaşı gecesi ana yemeğimiz tavuk ve kestaneli pilav idi..
Tabii tüm özel günlerde olduğu gibi yine eşim yanımızda yoktu :( Bu yılbaşımız pek bir hüzünlü geçti :((
KESTANELİ PİLAV
Malzemelerimiz

2 bardak pirinç
150 gr. tereyağ
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
50 gr. badem
250 gr. kestane
baharatlar: dolma baharı, tarçın, karabiber
1 küp kesme şeker
yeterince tuz

Yapılışı

Pirinç ılık ve tuzlu suda ıslatılır. Et haşlanır, badem ıslatılıp kabukları soyulur. Fıstık, badem miktar yağ da kavrulur, kenara alınır. Kestaneler çizilip ıslatılır, bir müddet bekletildikden sonra fırında kebap yapılır.
Sonra kabukları soyulur, bir kenara alınır.
Tencerenin altına önce kestaneler, kavrulmuş badem ve fıstık, kuş üzümü son olarak da baharatlar ilave edilir. Islanmış pirinç süzülüp üzerine konur. Üzeri kapatmayacak kadar et suyu ile tuz da ilave edilir .(karıştırmayın).Tencerenin ağzı alüminyum kağıtla kapanır. Kapağı da üstüne kapatılır. Bir iki taşım kaynayınca ocak en kısığa getirilir.Suyu çekilinceye kadar pişirilir.Bir müddet dinlendikten sonra,
Tencere düz bir tabağa ters olarak çevrilir.
Not: Pirinçin su çekme durumuna göre gerekirse su ilave edilebilir.

SOĞAN DOLGULU TAVUK
malzemeler:
1 iri tavuk
5 iri kuru soğan
tuz,karabiber
dikiş iğnesi ve ipi
yapılışı:
kuru soğanlar incecik doğranılıp tuz ve karabiberle iyice ovulur.tavuk yıkanıp temizlendikten sonra karnına bu harç doldurulup karnı dikilir.fırında iyice kızartıp ikram edilir.aslında biz pilavın yanına soğandan koyup yedik ama fotoda unutmuşum.