19 Ağustos 2008 Salı

ÇİĞKÖFTE

çiğköfte,etliköfte,antep

1 su bardağı ince bulgur
300 gr çiğköftelik kıyma(yağsız kuzu eti)
1 incecik doğranmış kuru soğan
7 diş kuru sarımsak incecik doğranmış
1ince doğranmış domates
3 kaşık antep biber salçası
3 kaşık antep tozbiberi(kırmızı)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köfte baharatı
tuz
1/2 demet ince doğranmış maydanoz
3 tane ince doğranmış taze soğan
3 tane ince doğranmış taze sarımsak
Yapılışı:
Yeşillik dışındaki bütün malzeme karıştırılıp iyice yumuşayıncaya kadar yoğrulur.İstenirse 1/2 çay bardağı z.yağı ilave edilir.Daha sonra yeşillikler eklenir küçük küçük elimizde sıkılır ve servis yapılır.(Eğer et kıyma makinanız varsa 2 defa onda çekerekte kolayca yoğurabilirsiniz.