22 Ağustos 2008 Cuma

FIRINDA KÖFTE PATATES

et köfte,patatesli köfte,fırın köfte,et köfteli patates


Günaydınnn..Günün menüsünde köfte-patates ikilisi var,tabii ki yanında da pilav :)Napalım sevgili arkadaşlar ben sizin gibi hamarat hatunlar olup nefis pastalar börekler yapamıyorum..Siz de bi zahmet bunlarla idare ediverin :))
Sanırım ben biraz tembel bir hanımın canımız pasta börek yemek isteyince arka sokağımızda şehrin en iyi 2. pastanesi var,bir telefon isteğimiz kapımızda ee ne gerek var bu sıcaklarda sımsıcacık mutfağıma giripte ter dökmenin:)İşin aslı çok zaman yemek bile yapmıyorum yine bizim meşhurr pastanenin yanlarında meşhurrrr annem oturuyo,yine bir telefon anneeee ne pişirdin;kızım yolla Anılı'ı yemek yollayayım size ,ee annemin evinde çırak yok hadi bakalım büyük kuzu sana yol gözüktü.Bazı arkadaşlarım bilirler eşim bizimle yaşamıyo arabam da yok :(( canımız hazır yemek isteyince yine bi telefon ohh yemeğimiz de geldi,ne uğraşayım ki değilmi canlarım bu sıcakta kim yemek pişircek(tabii kışın da soğuk)Durum böyle olunca ben de ayda yılda bir yemek pişiririm çaktırmayın ama onlar da hep 3 dk yemeği buyrun işte size benim kuzuların ayıla bayıla yedikleri yemeklerden birisi ee onu da koca 1 tepsi yaptım ki 2 gün yesinler diye :))
Malzemeler:
4 tane patates
2 iri domates
2 yeşil biber
1/2 kg. kıyma
1 s.b. ekmek(bayatlamaya yüz tutan ekmekler dondurucuda beklıyo beni)
1 yumurta
tuz,k.biber,kimyon,salça,z.yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
veeee tabii ki sarımsakk asla vazgeçemem
Yapılışı:
Yukardaki köftelik malzemeler yoğrulur ve şekil verilir.Tepsiye patatesler dizilir,üzerlerine köfteler ve domatesler yeşil biberi de unutmayalım.Salça ,z.yağ ve baharatları kullanarak sos elde edip tepsinin üzerine gezdirilir.230 derece fırında pişirilip yanında tuzlu ve de buzlu ayranla yenilir...

PAPATYA PASTASI

papatya pastası,tartolet HALENZEEEEEEEEEEEEEEEE...........
Fotoğraf arşivden yeni yapmadım bunu yani başıma kakma yine diye baştan söliyeyim,hoş bunu makına ile çekmemiştim.Telefonla çekmiştim tarih yok üzerinde ama sen görüntüsünden bile anlarsın bayat olduğunu..Bu günlerde çok yoğunum arkadaşlar sizlere dönemiyorum haa bir de kara gözlüklerimi takıp kendimi gizledğim halde beni yine de tanıyanlar var aramızda :))
Zerin-misss ve sevgili Gül ablam aslında önemli bir gizlilik yoktu ama madem farkettiniz,OBUR ÇİĞDEM geri döndüü.Aslında ben hep buralardaydım ama o kadar hızlı idim ki sizler beni takip edememişsiniz ..
Yani suç bende değil sizde :)))
Buyrun size Çiğdem olarak hoşgeldiniz diyor ve papatya pastası ikram ediyorum.Bu arada sevgili YEŞOMUN hiç ismi geçmedi,O da sağolsun benden asla sevgisini,ilgisini ve de desteğini esirgemedi.Yani kısaca herkese sevgiler ve buyrun pastaya;

malzemeler:
Hamuru:
-250 gr un (2 su bardağı)
-125 gr soğuk tereyağ
-2 yumurta sarısı veya 1 tam yumurta
-50 gr pudra şekeri(3 çorba kaşığı)
-1 tutam tuz, vanilya, LKR (limon kabuğu rendesi)
-Biraz ince çekilmiş antep fıstığı
-2 çorba kaşığı soyulmuş, ikiye bölünmüş badem
-1 fincan kayısı marmelatı
Fındıklı Dolgu:
-250 gr ince çekilmiş fındık
-125 gr pudra şekeri
-Vanilya, LKR, tarçın
-3 yumurta
Yapılışı:
-Soğuk yağ ile un yağlar kayboluncaya kadar bıçakla kıyılır.
-2 yumurta sarısı, vanilya, pudra şekeri, LKR konup karışıtırılır. Fazla yoğurulmadan toparlanır. Islak bez altında 1/2 saat dinlendirilir.
-Dinlenen hamurdan küçük parçalar alınıp merdaneyle açılır.Yağlanan tartolet kalıplarına yerleştirilr. İçlerine 1-2 çay kaşığı marmelat konur.
-Fındıklı dolgu için ince çekilmiş fındık, pudra şekeri, tarçın, vanilya, LKR ve yumurtalar karıştırılır. Hamurun üzerine doldurulur.
-180 derecede önceden ısıtılan fırında pişirilir.
-Soğuyunca üzerlerine yine azıcık marmelat sürülür. Yeşil fıstık ile üstü kaplanır.T am ortaya biraz marmelat veya LKR konur. Etrafına ikiye ayrılmış bademler papatya görünüşünde yapıştırılır.