5 Ekim 2008 Pazar

PUL BİBER YAPIMI


Ramazandan önce şehre en yakın köyü keşfettik (1 saatlık yakınlıkta).Annemlerle beraber çocuklara hediyeler alarak düştük yollara ee arayan bulurmuş.Bu köyü ve bu fotodaki aileyi bulduk,çok cana yakın insanlar 3 elti ve kayınvalide yanyana 3 evde yaşıyorlar ve kendi ektikleri tarlalara bakıp onunla geçiniyorlar.Çok misafirperverler idi,şehirde bu yakınlığı bulamaz iken 1 saatlık bir mesafede bu yakınlığı bulmak beni çok şaşırttı.O insanları çok sevdik ve bayramdan sonra yine ziyaretlerine gideceğimizi söyledik.Bu köylülerin tarlasından ben kırmızı biber ve domates aldım,hormonsuz ve misss gibi eve gelince biraz abarttığımı anladım vee hemen Öznur'u aradım.Tabi Öznur hemen koştu yardıma yine,bir çay demledik ve balkona oturduk.Biberleri Öznur temizledi(çok acıdır bunlar bildiğiniz dolmalık biberin kırmızı ve acısı Antep'e özgü bir biber)ben de domateslerin kabuklarını soydum.
Temizlenen biberleri iplere dizdik ve balkona astık,bunlar kuruyunca robotta çektim ve geniş bir kaba boşalttım.Burayı sakın es geçmeyin üzerlerine zeytinyağı döktüm 1 çay bardağı 2 yemek kaşığı da tuz ilave ettim ve bu şekilde 3 gün de güneşte beklettim.Evett pul biberimiz hazır içi kuru bir kavanoza elimle bastıra bastıra doldurdum.Ama onun fotosunu unutmuşum :)
Şimdi kış boyu gelen misafirlerimle kısır yapıp afiyetle yiyeceğiz(sadece kısırda tabii kullanılmaz ama ben kısıra bayılırım)
Domates konservesi yapımı da bir dahaki yazıya :)