11 Eylül 2008 Perşembe

CEVİZLİ VE ŞERBETLİ BURMA TATLISI



İftar bereketi etkinliği SEVİL arkadaşımda düzenlenmiş.Bu tatlıyı onun için hazırladım :)

Lezzetli ve de şerbetli..

MALZEMELER;

1 paket hazır yufka

ince çekilmiş ceviz

sıvıyağ,tereyağ karışımı

ŞERBET İÇİN;

4 bardak şeker

4 bardak su

1 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI;

iki kat yufkamızı seriyoruz,üzerine cevizimizi dağıtıyoruz.İnce bir oklava ile sarıyor ve kenarlardan içeri iterek büzüyoruz.Tepsiye yerleştiriyoruz,bu şekilde tepsimiz dolana dek devam ediyoruz.Eritmiş olduğumuz sıvağ ve tereyağ karışımını tatlıların üzerine gezdiriyoruz.200c de kızarana dek fırınlıyoruz.Şerbetimizi tatlı yapımına başlamadan önce hazırlıyoruz.Kaynamaya başladıktan sonra 15 dk pişiriyoruz kısık ateşte ve almaya yakın limon suyunu ekliyoruz.Tatlı soğuk şerbet sıcak olacak şekilde şerbetini ekliyoruz.

BULGURLU SULU KÖFTE



Fotoyu uzaktan çektiğim için bazı arkadaşlarım tabaktaki sebzeleri filan görememekten şikayetçiler..

Buyrun arkadaşım tabağın içeriği ama bu kez de bulanık diye şikayet edersiniz eminim..


malzemeler,
Yarım kg. Kıyma,

4 Patates,

Köfte Için Malzeme:

Bir Bas Soğan,

Kimyon, Karabiber, Ekmek içi,

Bir Avuç ince bulgur,

1 Adet Yumurta

Tuz

Salça,

Sıvı Veya Tereyagı,

1 baş Sogan
yapılışı:
kıymayı sogani köftelik doğrayın, köfteye kimyon, karabiber, ekmekiçi, bulguru Yumurta ve tuz (istenildiği kadar )ekleyip yoğurun. Köfteleri avuç içinde küçük top haline getirin. Soğanı doğrayıp kavurun, patatesleri soyup kucuk kareler halinde kesin. Salçayi soğan ile kavurun gerekli bütün baharatları ekleyin ve patatesi ekleyin. Üstünü kaynar su ile örtün. Köfteleri ilave edin. Köftelerin üstünüde su ile kaplayın. 2 domatesi doğrayip üstüne ilave edin. Pirinç pişinceye kadar pişirin.