Malzemeler:
1 tavuk
2 s.b. pirinç
1 ç.b. antep fıstığı
1 ç.b. kuş üzümü
100 gr. tereyağ
2 y.k. zeytinyağ
3 s.b. su
tuz
Yapılışı:
Antep fıstığı bir kapta haşlanarak kabukları soyulur.Üzümler bir kapta ıslatılıp şişmesi sağlanır,pirinçler iyice yıkandıktan sonra z.yağında kavrulur.Üzerine su ,tuz ,üzüm, fıstık, tereyağ ilave edilerek pişirilir.Yanında fırında kızartılmış tavukla sunulur :)
3 yorum:
Öznurcum, nefis..
en pek severim iç pilavı.. Ellerine sağlık. Hiç tavuklu denemedim. Ciğerli yapıyordum..
Böylede denemeli..
Sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
kuzum sen yapan da hiç kötü olur mu
ellerine sağlık bak geldim yoksun nerdesin bakem sennn
Öznur'cum Merhabalar,
Sanırım adaşız :)
Blog alemine hoşgeldin.
İç pilavın ve tavuğun harika gözüküyorlar. Ellerine sağlık.
Sevgilerle...
Yorum Gönder