4 Eylül 2008 Perşembe

YUVARLAMA

Yemek arşivden Halenzeciğim için kurumuş :)Napalım ramazan geldi geleli kötüyüm evde yemek pişirmiyorum.Annemlerde yiyoruz,madem çok kurudun al bu çok değerli yemeğimizle ıslan :))
Malzemeler:
(Köfte için)
250 gr yağsız koyun kıyma
500 gr pirinç
1 küçük soğan
1 yumurta
tuz karabiber
Hazırlanması:
(Öncelikle köftemizi Hazırlayalım)
Pirinçler yıkanır ve temiz bir bez üzerinde 10 dk.kurumaya bırakılır.Et makinanız yoksa pirinçleri bakır bir havanda toz şeker haline gelene kadar dövmeniz gerekir, Eğer makinanız varsa bütün malzemeyi karıştırın ve 2 kere makinadan çekin.Daha sonra elimizle iyice hamuru yoğuralım.Hamur nohut büyüklüğünde yuvarlanıncaya kadar yoğrulur.Bir kaseye z.yağı koyalım ve hamurdan çok minik parçalar koparıp çok düzgün yuvarlaklar yapıncaya kadar yuvarlayalım(Yuvarlakların büyüklüğü nohuttan biraz daha küçük olmalıdır.)Bütün hamur bitince bir tencereye su ve tuz koyup kaynatalım ve minik toplarımızı bu suyun buharında süzgeç koyup 10-15 dk.pişirelim.Şimdi köftelerimiz hazır ve yemeğimizin suyunu hazırlayalım.
Malzemeler:
1/2 kg yemeklik kuşbaşı koyun eti
ve kemik
1 su bardağı ıslatılmış nohut
500 gr süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı süt
Kuru toz nane ve az miktarda z.yağı
Hazırlanması:
Et ,kemik ve nohut güzelce pişirilir.Piştikten sonra daha önce hazırlamış olduğumuz yuvalamalar suyun içine atılır ve birlikte 10 dk.kadar kaynatılır.Bu arada süzülmüş yoğurt 1 yumurta ve 1 su bardağı sütle el blendırıyla iyice karıştırılır.Kaynayan et suyumuzdan alarak yoğurdun ılınması sağlanır ve bu karışım kaynayan et suyu ve yuvalamanın üzerine yavaşça dökülür bu arada tencerenin hızlıca karıştırılması gerekmektedir yoksa yoğurt kesilir .yemeğimiz kaynayınca altı kapatılır ve üzerine nane,k.biber z.yağda yakılıp dökülür .Afiyet olsun(Tencerenin ağzını soğuyuncaya kadar kapatmayalım)

8 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Afiyet olsun ,annenin eline sağlık,çok leziz görünüyor.İnşallah iyisindir.sevgiler...

Adsız dedi ki...

halenzeye yaranmak için herşeyi yapıyorsunuz bakıyorumda. hiç utanma yokmu sizde???
herkes size yorum yazmak zorunda da değil,halenze hergün reklamınızı yapmak zorunda da değil!!!
biraz tariflerinize özen gösterin, adam gibi fotolar çekin,belki o zaman ziyaretçiniz olur

Adsız dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK. GÖRÜNTÜ SÜPER. VALLAHİ EKMEK BANDIRASIM GELDİ. KEŞKE TOP PATLAMADAN ÖNCE BAKMASAYDIM. BLOGUNUZU DA OLDUKÇA BEĞENDİM. SİZİ DE BLOGUMA MUTLAKA EKLEYECEĞİM.

oznurundunyasi dedi ki...

sevgili eleştiri HALENZE YE yaranmak gibi bir niyetim yok halenze benim akşam ekmeğimi yollamıyor çok şükür kaldıki yollasa bile hayatta hiç kimseye boyun eğmedim eğmem de..
HALENZEYE diye başlık attım çünki alttaki susamlı simit yazısında HALENZENİN yorumunu okursan o benden şikayet etmiş kuruduk diye,sulu yap diye onun için HALENZEYE ithaf oldu bu yemek..
arkadaşım kıskandın ise dur yarın da sana ithafen bi yemek sunayım..
fotolarıma gelince ben memnunum gelen ziyaretçim ve arkadaşlarımdan da memnunum sana yorum yaz diyen de yok..
ama ne kadar etkilenmişsin ki kendini yorum yazmak zorunda hissetmişsin..
ziyaretine sevindim yine beklerim :)))))
sevgiler ELEŞTİRİ

Aybike Ceylan dedi ki...

Oznur'cugum,
Ellerine saglik. Harika olmus, ben de bir kac kez tadmistim, bilirim lezzetini, sizlere afiyet olsun, sevgiler.

elma şekeri dedi ki...

ellerinize saglik, harika görünüyor
hayırlı ramazanlar diliyorum.
sevgiler...

Unknown dedi ki...

ellerine saglik.nefis gorunuyor.
hayirli iftarlar.

Adsız dedi ki...

ohhhh ne yuvarlamissindir sen bunlariii :)) (ben yeliz )