5 Ekim 2008 Pazar

PUL BİBER YAPIMI


Ramazandan önce şehre en yakın köyü keşfettik (1 saatlık yakınlıkta).Annemlerle beraber çocuklara hediyeler alarak düştük yollara ee arayan bulurmuş.Bu köyü ve bu fotodaki aileyi bulduk,çok cana yakın insanlar 3 elti ve kayınvalide yanyana 3 evde yaşıyorlar ve kendi ektikleri tarlalara bakıp onunla geçiniyorlar.Çok misafirperverler idi,şehirde bu yakınlığı bulamaz iken 1 saatlık bir mesafede bu yakınlığı bulmak beni çok şaşırttı.O insanları çok sevdik ve bayramdan sonra yine ziyaretlerine gideceğimizi söyledik.Bu köylülerin tarlasından ben kırmızı biber ve domates aldım,hormonsuz ve misss gibi eve gelince biraz abarttığımı anladım vee hemen Öznur'u aradım.Tabi Öznur hemen koştu yardıma yine,bir çay demledik ve balkona oturduk.Biberleri Öznur temizledi(çok acıdır bunlar bildiğiniz dolmalık biberin kırmızı ve acısı Antep'e özgü bir biber)ben de domateslerin kabuklarını soydum.
Temizlenen biberleri iplere dizdik ve balkona astık,bunlar kuruyunca robotta çektim ve geniş bir kaba boşalttım.Burayı sakın es geçmeyin üzerlerine zeytinyağı döktüm 1 çay bardağı 2 yemek kaşığı da tuz ilave ettim ve bu şekilde 3 gün de güneşte beklettim.Evett pul biberimiz hazır içi kuru bir kavanoza elimle bastıra bastıra doldurdum.Ama onun fotosunu unutmuşum :)
Şimdi kış boyu gelen misafirlerimle kısır yapıp afiyetle yiyeceğiz(sadece kısırda tabii kullanılmaz ama ben kısıra bayılırım)
Domates konservesi yapımı da bir dahaki yazıya :)

14 yorum:

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Çiğdemciğim, güldüm hem nasıl :)))) pul biberlerini afiyetle ye inşallah :))) Benim biberler rezil oldu rezil :))) Nerde bende o kabiliyet :) hem benim öznurum da yok ki :)) birde biberleri ipe asıp kurutmuşsunuz brawo doğrusu. Ben tepsiye sermiştim acı olan yeşil biberlerimi hahahaa. Yol yapımı nedeniyle balkon zaten toz içinde bir balkona bir içeri kaçırıyorum. Aşkolsun sana bir de zeytin yağı katmaktan bahsetmiştin bana :) Zaten rezildiler, yağı görünce iyice rezilleştiler :)))))))) elimi süremedim rezil şeylere :)))))))))
Sevgiyle kal canım :))))

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Çiğdemmmm misler gibi olmuş biberler...Malesef Bursanın havasından biz burada hiç bir şey kurutamıyoruz...Şimdi nasılda çekti ev yapımı organik biberlerden...Hem bende kızımda kısırı çokkk severiz şimdi sen yerken boğazından nasıl geçecek hee...Ne yapalım artık katlanacağız senin ve sevgili Öznurun ellerinize sağlık...Benim içinde yersiniz artık...Oğluşlarımı çok öp benim için...
Sevgiler...

TAZE NANE dedi ki...

Ay çok özendim ya ne kadar güzel yapmışsınız. Ellerinize sağlık. Afiyetle yiyin. Sevgilerimle,,,,,

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Canum afiyetle yiyin inşallah.

ben bişi sorucam yav, ben karıştırdım sanırım sen çiğdemsin ben öznurla yazışıyorum sanıyordum.kafam karıştı:-)))şimdi taşınan sen misin o mu.sevgilerimle...

HUYSUZBALIK dedi ki...

Afiyetle ye biberleri de kısırını da canımcım. İçine nar ekşisi eklemeyi de unutma harika bir tat veriyor. Sevgiler...

saniyesultan dedi ki...

süper bir kavanozda ben alayım...

Mutfaknotlari dedi ki...

oh valla misgibi tertemiz içinde ne olduğunu bilerek yemek çok güzel
ellerine sağlık afiyetle ye inşlh

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Çiğdem çiçeğim ALLAH biberlerini iyi günlerde yemek nasip etsin canım mis gibi evde yapılan gönül rahatlığıyla yiyeksiniz bizler içinde ne olduğu belirsiz bierleri almak zorunda kalıyoruz buraların güneşinde kurutulmuyor. fasulye köftesini benim hiç bir şey yemeyen kuru bir torunum var sadece eti seviyor börek yapıyordum geçen anneane onun içine et koy dedi bende et yok dedim git kasaptan al ben peynirli yemem dedi ama fasulye köftesinden 4 tane yedi Çiğdemcim bana güzel gelen size gelmeyebilir herkesin ağız tadı farklı yarım ölçü dene istersen şimdi çocuklar hepsi fesfudcu kucaklar dolusu sevgiler bitanem

Adsız dedi ki...

kız gel ben sana hergün yaparım sofralar
ve evett diyetteyim diyetteee

ellerine sağlık
sevgilerrr
1 kilo da bana gönder kısırlı yok yok lahmacunu ;) anladın senn

peynir hösmelimi dedi ki...

Cigdemcim harika bir yazi bu.
Bende cok keyifle okudum.
Senin pul biberlerden bizde nasibimizi alirmiyiz acaba.
Canim biraz uzun oldu ama sonunda burdayim.
Sevgilerle.

HÜLYA dedi ki...

MERHABA ÇİĞDEMCİM YENİ EVİNDE GÜLE GÜLE OTUMAN DİLEĞİYLE..

PUL BİBERLERİNİDE KEYİFLE TÜKETMEN DİLEĞİYLE.. ÖPTÜM SENİ

EVDEKİ PC HALA ARIZALI AMA ALLAHTAN İŞTEKİ PC VARDA ZİYARETLERİMİ YAPIYORUM TEKRAR GELİRİM TATLIM SEVGİLER

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Günün aydın olsun çiğdemciğim.
Öpüldün kocaman muuccckkk

Adsız dedi ki...

İnceliğin için çok teşekkür ediyorum canım.
Bir dahaki yıla değil de ondan sonrakine üçleriz biz ancak,daha erken :)
Paris macerasını ekleyip eklememe kararsızlığı yaşıyorum aslında.Yemek bloğunda gezi yazısı olur mu diye düşünüyordum.Gerçi yapanlar var ama ben daha önce yapmadım ya...ne bileyim işt düşünüyorum hala.
Sevgiler ve öpücükler...

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA BENDE PUL BİBERİ ÇOKKULLANIRIM BİRDE EVDE YAPILANI TERTEMİZ ELLERİNİZE SAĞLIK

KUSURA BAKMAZSANIZ BİR ŞEY SORACAĞIM
SİZE ÇİĞDEM DİYE HİTAP EDİYORLAR PEKİ ÖZNUR KİM BLOG ÖZNUR HANIMIN ADINA MERAK ETTİM SEVGİLER