20 Kasım 2008 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Malzemeler:
1 tane büyük kereviz
1 tane patates
1 tane kuru soğan
2 tane havuç
1 küçük brokoli
3 tane portakal
1 tane limon1
/2 çay bardağı zeytinyağı
dereotu
tuz
Yapılışı:Soğanlar çok küçük doğranıp yağda sotelenir ,üzerine kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç ve kare dilimlenmiş patates ilave edilir.Onlar da 3-4 dk karıştıktan sonra elma dilimi kerevizler ilave edilip portakal ve limon suyu eklenilir.Yemeğimiz kaynamaya başlayınca brokoliler ilave edilir.Kerevizin sapları çok güzel ve taze olduğu için atmaya kıyamadım ve yemeği ocaktan almaya yakın ince kıyıp onlarıda ekledim.Tabağa alınca da üzerlerine dereotu..Fotoğraf telefonla çekildi .

Hiç yorum yok: