16 Şubat 2009 Pazartesi

ÖKÇE (ANTEP USULÜ MÜCVER )

Ökçe Gaziantep yöresine ait bir tattır.Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim..
MALZEME LİSTESİ

6adet yeşil soğan

6 adet yeşil sarımsak

2 demet maydanoz

1 yumurta

5 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 çaybardağı su

YAPILIŞI

Tüm yeşillikleri yıkayıp minik minik doğruyoruz.

Bir kaseye alıp üzerine 1 yumurta kırıyoruz.

İçine kırmızıbiberini,tuzunu,ununu ekliyoruz.

Güzelce karıştırıyoruz.Krep gibi ne katı ne cıvık

bir görüntüsü oluyor.Hafif yağlanmış teflon tavaya krep gibi döküp pişiriyoruz.Aslında antepliler bunu kızgın sıvı yağda birer yemek kağışı büyüklüğünde kızartırlar ama biz bu şekilde daha çok seviyoruz.Hem daha hafif hem de vitamini yok olmamış oluyor.

3 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

değişik bir lezzet canım.ellerine sağlık.tam benlik:-)afiyet olsun.sevgilerimle...

peynir hösmelimi dedi ki...

Gel bak bende bir ödül seni bekliyor.
Sevgilerle.

peynir hösmelimi dedi ki...

Öznurcum merhaba canim.
Yorumunu okuyunca cok üzüldüm canim.Ne demek istedigini tam anliyamadim.Acaba hep uzakta olan ,hep hasretlik cektigin kisiyimi kaybettin?
Canim Allah sabirlar versin .insallah düzelir bu durum.
Sakin kendini yalniz hissetme.Bizler variz canim.
Eger konusmak istersen,bana yazabilirsin.Istersen yayinlamam.
Seni cok seviyorum canim.
Kendine iyi bak.
Sevgilerle.