5 Mart 2009 Perşembe

Klasik Krep

Malzemeler;

3 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı şeker

Yapılışı;

Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın.Yağı ,şekeri,tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın. Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın. Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları kenarlara doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin. Ben içine domates soslu kıyma kullandım ,siz arzunuza göre istediğiniz harcı kullanabilirsiniz.

4 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

nefis görünüyor şeker,ellerine sağlık.sevgilerimle....

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Çiğdemcim, dünya kadınlar gününü kutluyorum canım.
Kucak dolusu sevgilerimle..

yildiz dedi ki...

hayirli kandiller canim.
Yalniz kadinlar gününde degil,her zaman huzurlu olman dilegiyle,sevgiler..

Yelda dedi ki...

Krepi görünce geldim
Canım çok lezzetli görünüyor
Ellerine sağlık