26 Ağustos 2008 Salı

EKMEK KEBABI


CANIM BABANNEMİN EKMEK KEBABI

Ben küçükken babannem bize bu yemekten yapardı,bu yemek beni aldı çocukluğuma götürdü.Ne çokkkk severdim babannemi çok anlayışlı ,çok tatlı,çok pamuk bi kadındı.Bembeyaz nur yüzlü babannemi öpmeyi yanaklarına dokunmayı çok severdim,çok erken terketti bizi.Okul zamanlarımda halk oyunları ekibinde oynardım(tabii o zaman böyle duba gibi değildim),okul zamanı halk oyunları yarışmalarımız olurdu.Ekiple Türkiye içi yarışmalara katılırdık ve her seferinde babam annene sor kızım derdi(çünki babam git deyince annem onun beynini kemirirdi neden izin verdin diye)anneme gidince yooookkkk asla olmaz tek başına kızlar gitmez öyle derdi.Hemen benim canım nur yüzlü babannemi devreye sokardım;babanne annem yine izin vermiyooo ne olurrr diye.Babannem bir şahin misali anneme saldırıya geçerdi,yolla kızı gitsin gezsin görsün yarın el kapısı var gösterirlermi göstermezlermi karışma kızıma gidicek ,deyince eee emir büyük yerden kayınvalideden annem çaresiz iyi peki derdi.En son yurt dışına Bulgaristan' a gidicektik.Bizim evde durum aynı babam annene sor , annem aslaaaaa bu kez olmaz,taa elin gavur memleketine asla gidemessin demişti.Tabiii babannem hemen karşı atağa geçti ve kızım gidicek bu kız sana hakkımı helal etmem ,bak büyüdü.Bu daha önemli bu kız bir daha yurt dışına çıkamayabilir(hakikaten öyle oldu son yurt dışı maceramdı) yollayacaksın dedi veee Çiğdem Bulgaristan da.....

Canım babannem bu olaydan 1 yıl sonra gitti :(((((

Babannem aslında babamın amcasının eşi idi,öz dedem savaşta ölünce öz babannem babamla halamı, eltisi ve kayınbiraderinin çocukları olmuyor ve kendisinin onlara bakacak gücü yetmiyor diye onlara vermişti.Babannem her zaman derdiki kızım benim çocuğum olmadı ben ölünce annee diye ağlayın derdi.Fakat bundan bizi kızkardeşi mahrum etti,babannem kızkardeşinde kalırken öldü ve bize haber vermeden cenazesi evden çıkarıldı ve hayatımdaki ,içimdeki en büyük uktedir .Babbanneme annneee diye ağlayamadım ,bu aklıma her geldiğinde içim çokk burkulur.

Konu nerden nereye geldi,şimdi bunu neden anlattın bizi ne ilgilendirir diyenler var mı acaba..Burası benim dünyam sabah sabah neden bu kadar duygusallaştım bilmem ama içimden bunları yazmak geldi,belkide birileri ile paylaşmak onları benim derdime ortak etmek istedim ama tabi kötü oldum bunlar aklıma gelince :(

Hemen duygusal havamı bozmam lazım çocuklar uyanmadan tarife geçelim...


MALZEMELER:

1 kg.kuşbaşı kırmızı et

2 tane kuru soğan

2 kg.domates

2-3 tane yeşil biber

Pide ekmek

YAPILIŞI:

Etler bir tavada sotelenir.Diğer tavada soğan ve biber sotelenir.

Tabaklara doğranmış pideler koyulur,üzerine soğanlı karışım dökülür.Onun üzerine de etler.

İşte bu kadar babannemim yemeği hazır.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

günaydın
bu yazdıklarınız benim için çok kıymetli. sanki benim babaannem gibi okudum ve duygulandım.Onlar bir zamanların devi idi ama şimdi yoklar.Dualarımız onlarla. Ama anıları canlı tutmak lazım.buda bizim görevimiz.çocuklarımızı yetiştirirken onlardan öğrendiklerimizi kendimize rehber almalıyız.
Sevgiler
www.anilarvemutfagim.blogcu.com

saniyesultan dedi ki...

allah rahmet eylesin.büyükler hep böyle tatlı oluyorlar......
ellerine sağlık.
Arada sırada bende yaparım bu yemekten...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Canım benim babaannene ALLAHTAN rahmet diliyorum
ne mutlu onu anıp bu şekilde sevgi ve rahmetle anan bir torununun olması onların ellerinden çıkan yemeklerin lezzetini unutmak mümkünmü ellerinde bereket ve lezzet vardı.
Çiğdemcim
yemekte kebap gibi olmuş çok nefis görünüyor ellerine sağlık canısı çok öpüyorum sevgiler

Neşeli Sesler dedi ki...

Babanenin tarifi gerçekten harika. Rahmetler olsun inşallah.
Sevgiler

Halenze dedi ki...

canım Allah rahmet eylesin benim babaannem anneannem olmadı tabi ama olmasını çok isterdim. seninki çok akıllı ve geniş görüşlü bi nineymiş.nur içinde yatsın. senin ekmek kebabını biz çok yapardık adınıda fakir kebabı koymuştuk:) mmmm bak evde artan ekmekler var hemen yapiim:)

Adsız dedi ki...

Canım valla yazını bir solukta okudum bende çok duygulandım..Ama ne mutlu sana babanneni tanımışsın ve güzel anıların var..Yemek şahane eline sağlık sevgiyle kal..

peynir hösmelimi dedi ki...

Iyi günler canim.
Babannenin yemegi cok güzel olmus.Ellerine saglik.babannenede allahtan rahmet diliyorum.Nur icinde yatsin canim.
Ben babannemi hic tanimadim canim.babam kücükken ölmüs.Ama annanemle cok senelerim gecti.Bilirim arkasindan aglayamamanin ne demek oldugunu.
Bazen benimde onun yaptigi yemekler aklima gelir ve hüzünlenirim.Üstelik o tadida kimsede bulamam.onun elinin degdigi her yemek farkliydi.
Canim bende hüzünlendim simdi.
Mekanlari cennet olsun.

Haa al iste sana yorum.Bende bekliyorum ona göre.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Canım senin için ne kadar doluymuş ya Babaannen nur içinde yatsın Allah sizlere ömür sağlık huzur versin ....
Babannen tarifi kendi gibi süpermiş yani bu durumda süperbabaanne tarifide diyebilirz buna sanırım elcazlarına sağlık canım..
Sevgiler......

Yaren dedi ki...

Tariften önce yazdiklarin beni cok etkiledi.Cok özel ve oldukca duygusal bir paylasim. Nur icinde yatsin babannen.Bazi seyler insanin icinde kalir böyle,en cokta kaybedince anlar insan:(
Bende anannemi cok severdim,tatilden tatile görürdüm.O güzel mavi gözleriyle dakikalarca derin derin izlerdi beni.Cok severdi canim anannem:(Allah hepsine rahmet etsin.Tarifde nefis görünüyor ellerine saglik canim.Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

nur içinde yatsın okudum tüylerim tiken tiken oldu nasılda etkiledin canım yaa

kocaman sevgilerr

HUYSUZBALIK dedi ki...

Canım Öznurcum babaannene Allahtan rahmet diliyorum. Ne güzel anılar bırakmış sana ... Ve de çok güzel bir tarif. Sevgiler...

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Benim Babaannem Bulgaristan da olduğu için ben pek zaman geçiremedim kendisiyle ve geçen sene kaybettik o'nu. Ne mutlu sana ne güzel anılarınız olmuş.
Sevgiler,

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Canım arkadaşım yazdıklarını okurken çok duygulandım gözlerin doldu...Allahtan rahmet dilerim babannene yattığı yerler nur olsun...Ne mutlu ki arkasından onu sevgi ile anan bir torunu var...Allah herkese hayırlı evlatlar torunlar nasip etsin... Babanne yemeğin enfessss olmuş ellerine sağlık canım...
Oğluşlarınla, eşinle ve sevdiklerinle sağlıklı uzunnn yıllar geçirmeni dilerim öpt...
Sevgiler...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Canım Allah rahmet eylesin,ben de çok severdim( severim ) babaannemi ve ben de ölümünde yanında olamadım,okuldaydım,ancak cenazesine gelebildim ama hastayken yoktum:-( çok şeker bir kadındı o da nur içinde yatsınlar.

kebap çok leziz görünüyor,eline sağlık.sevgilerimle...

SOFRAMDA BERABER dedi ki...

allah hepsinin mekanını cennet etsin inşalah ve buarada valla canım çekti ama denicem çok güzel olmuş ellerine sağlık
sevgiler

buzlubadem dedi ki...

Allah rahmet eylesin, insan bazen paylaşmak istiyor, benim babaannem gibi tatlıymış demek. Ben de o hayattayken annemden çok ona yakındım, hatta babamdan da çok yakın belki. Babaanne kurabiyesi vardır ya, onu yapamıyorum, ne kadar duygusalım tahmin et. Hepimizin ahirete gönderdiklerine Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar. Allah'ım onlarla bizi firdevs cennetlerinde buluştursun inşallah.