Malzemeler:
5 adet yufka
500 gr rendelenmiş taze kaşar
3 adet uzun soyulmuş sosis
500 gr rendelenmiş taze kaşar
3 adet uzun soyulmuş sosis
Harcı İçin:
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
1 yumurta
1 yumurta
Yapılışı:
-İçi için; rendelenmiş kaşar peyniri ve ince ince dilimlediğiniz sosisleri bir kapta karıştırıp, bir kenara alın.
-Harcı için; yumurtaları çatalla çırpın. Karıştırarak yağ ve sütü de ekleyin. Bir kenara ayırın.
-Tepsinizi yağlayın.
-Yufkalardan birini tepsinize, kenarlardan taşacak şekilde yayın. Yufkalarınızın yarısını, elinizle parçalayarak tepsinize dizin. Her katın arasına, 3 çorba kaşığı kadar harçtan gezdirin.
-En ortasına, iç malzemesini yayın.
-Kalan yufkaları da aynı şekilde, aralarına harç sürerek, tepsiye yerleştirin. (Harçtan 4 yemek kaşığı kadarını ayırın.) Bütün yufkalar bitince, kenarlarını da üzerine katlayın.-Ayırdığınız 4 kaşık harca 1 yumurtayı kırın, çatalla çırpın. Böreği T şeklinde keserek harçlı yumurtayı üzerine döküp, her tarafına iyice yayılmasını sağlayın.
-Daha önceden 200 dereceye ısıttığınız fırına verin ve üzeri kızarana kadar, 30-40 dakika pişirin.-Böreğinizin içinde bol yumurta olduğundan çabuk bozulabilir. Hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında muhafaza edin.
-Harcı için; yumurtaları çatalla çırpın. Karıştırarak yağ ve sütü de ekleyin. Bir kenara ayırın.
-Tepsinizi yağlayın.
-Yufkalardan birini tepsinize, kenarlardan taşacak şekilde yayın. Yufkalarınızın yarısını, elinizle parçalayarak tepsinize dizin. Her katın arasına, 3 çorba kaşığı kadar harçtan gezdirin.
-En ortasına, iç malzemesini yayın.
-Kalan yufkaları da aynı şekilde, aralarına harç sürerek, tepsiye yerleştirin. (Harçtan 4 yemek kaşığı kadarını ayırın.) Bütün yufkalar bitince, kenarlarını da üzerine katlayın.-Ayırdığınız 4 kaşık harca 1 yumurtayı kırın, çatalla çırpın. Böreği T şeklinde keserek harçlı yumurtayı üzerine döküp, her tarafına iyice yayılmasını sağlayın.
-Daha önceden 200 dereceye ısıttığınız fırına verin ve üzeri kızarana kadar, 30-40 dakika pişirin.-Böreğinizin içinde bol yumurta olduğundan çabuk bozulabilir. Hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında muhafaza edin.
8 yorum:
böreğinin malzemelerinden ne kadar lezzetli olduğu belli oluyor. Ellerine sağlık. Takipettiklerim listesine bir bakmanı rica ediyorum. Yalnız benim yorum sayfamdaki isminden sayfana erişilmiyor sanırım bir sorun var bilgin olsun.
Daha sık görüşmek dileğiyle,
sevgiler,
merhabalar .börekler nefis..ellerinize sağlık..
selam canım..börek nefis görünüyor.eline saglık arkadaşım.sevgilerimle.
http://hunerlieller.net
e öznurcum sen beni sitende hiç onore etmemişsin:)))
yavru kuş ben sen gibi maharetli miyim
bayat mayat işte idare et
öpücükkkk
Börekler harika görünüyor arkadaşım ellerine sağlık...Oğluşlarınla sana afiyetler olsun öpt...
borekler harika olmus ....ta ben sizi taniyamadim hic haberim yok ne zaman acildi bu sayfa sevgiler
hahahahahahahahahahahahahha
yaaaa tanimazmiyim yelize dedimki bak simdi napicam ona
sen bana adres vermedin zaten ama yinede tanidim cokkk opuyoruz seni sevgiler
Yorum Gönder