17 Eylül 2008 Çarşamba

HASAN PAŞA KÖFTESİ

Hiçççç havamda değilim canlarım ramazan bize zehir oldu bu yıl.Sanırım bayram da öyle olucak,bir ev derdi aldı başını gidiyor.Ev buldum demiştim,evler nasıl olduğunu anlayamadan 1 gecede kiralanmış.Şimdi napacağımı bilemiyorum evi toplasam mı toplamasam mı kaldım kararsız :(Bayram geliyor bayramda dağınık bir ev olcak topladığım için evi,toplamasam hadi hemen bayram ertesi taşınırsam nasıl toparlanacağım.Belkide bir ev bulup taşınamayacağım bile mart a kadar o zaman evi toplamış olursam haydii hem dağınık bir bayram geçir hem de yeniden yerleş,offf ne büyük bir sıkıntıya düştüm anlatamam.Ortalarda kaldım napacağımı ne edeceğimi bilmiyorum.Bayram geliyor diye temizlik yapacaktık,tüm evin duvarları kapıları bacaları silinicekti.Şimdi onu da yapamıyorum.Hayırlısı deyip beklemekten başka çare yok sanırım bekliyoruz .Tabi bu karmaşada yapabildiğim tek şey yemek başka hiçbirşey yapamıyorum.Buyrun hasan paşaya ;
Köfte malzemeleri:
500gr kıyma
1 baş kuru soğan
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber, köfte baharı
Püre malzemeleri:
4-5 Adet Patates
1 Adet haşlanmış havuç
1 Kase Bezelye
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
tuz
Salçalı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Yapılışı: Püre için patatesleri soyup, haşlayın. çatalla ezin. tencerede tereyağını eritin. patatesleri ekleyin. doğranmış havuç ve bezelyeleri katın. sütü karıştıra karıştıra ekleyin. en son tuzunu koyup püre yapın.
Köfte malzemelerini karıştırın. harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C lik fırında pişirin.
Fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.

12 yorum:

Serpil dedi ki...

geçen sene ramazanda bende yapmıştom çok güzel oluyor ellerine sağlık hayırlı iftarlar...

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Canım çok kafan karmaşık haklı olarak...Ama sakın üzülme hasta olursun bak...Allah kalbine göre verecektir...Her şeyin hayırlısı...Daha önceden konuştuğumuz gibi evlalarının sizin sağlığınız iyi olsun her şeyin kolayı bulunur...Bu arada bu kargaşada harika bir yemek yapmışsın ellerine sağlık...Ağzınızın tadı hiç bozulmasın canım...Oğlanları çok öp benim için...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Canım inşallah bir an önce dilediğin gibi bir ev bulup taşınırsın.kiracı olmak gerçekten zor çok yadım böyle şeyleri o nedenle anlıyorum seni canım.kolaylıklar diliyorum.

köfte ve sunum şahane,çok şık olmuş canım,ellerine sağlık.sevgilerimle....

peynir hösmelimi dedi ki...

Öff ya.Simdi bende sikildim bak.nasil olurya.
Vallahi ne desem bilemiyorum canim.
Allah sabirlar versin.
Bana sorarsan,sen bir yandan toplan.allah bir kapiyi kapatirsa,digerini acar.hem bayram diyorsun.sana gelen senin halindende anlar canim.keyfinden daginik degilsinya:))
Insallah diledigin olur canim.
Ayrica dün aklimdan gecti hasan pasa köftede cesaret edemedim.Seninki harika görünüyor,ellerine saglik.
Kendine iyi bak sevgilerle.

Adsız dedi ki...

oh bende cok severim ellerine saglik
sevgiler
Emel-deturkserecepten.blogspot.com

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

bende çok severim bu yemeği fırsat buldukçada yaparım. ellerine sağlık. ev konusunda inşallah bir an evvel bir sonuca ulaşırsınız.
sevgilerimle

neseersoy dedi ki...

son derece haklısın ama moralini bozma , pozif düşün , o zaman daha çabuk ve kolay hallolur işlerin.
köften ve sumun harika , ellerine sağlık.
sevgilerimle

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Her şeyden önce sağlık olsun gerisini boşver canım .Sen kendini mutfağa ada ki biz de güzel tariflerle bayram edelim . Ellerine sağlık , nefis olmuş köfteler .
Hakkında hayırlısı olsun ...

MUTFAKISTAN dedi ki...

afiyet olsun canim ellerine saglik.Uzulme is olacagina varir zor ile cikaramazki seni once gonlune gore evi ara rahatla bulunca tasinirsin bu isler acele ile olmaz ,sevgiler

elif neslihan dedi ki...

sevgili hemşerim,yaşadığın bu sıkıntılar için çok üzüldüm.inşallah en kısa zamanda hayırlı bir şekilde sorununu çözersin.hayırlısı olsun inşallah.bazen sorunlar böyle üst üste gelir.canın sağolsun.kolaylıklar dilerim.

saniyesultan dedi ki...

ne diyeyim çok zor bir durumda kaldın. Allah yardımcın olsun.

banu kırmızıgül dedi ki...

canım Allah yardımcın olsun.
ellerıne saglık nefıs gorunuyor. iyi hafta sonları sevgılerımle..