20 Kasım 2008 Perşembe

ANTEP USULÜ İÇLİ KÖFTE


içi için gerekli malzemeler:
1 kilo soğan
1 kilo orta yaglı kıyma
yapılışı:
tencerede ince ince doğranan soğanla iyice kavrulur.kırmızı biber,karabiber,dogranmıs ceviz eklenır.soğumaya bırakılır.dısı için gerekli malzemeler:1.5 kilo köftelik bulgur200 gr yagsız et3 tane haslanmıs patates3.4 dilim bayat ekmektuz ,kırmızı biber,karabiberyapılısı:malzemeleri karıstırın.ister yogurarak ister et makinasında cekerek istenilen acılacak kıvama getirin.yine ister elinizde ister makina da acarak içine kıymaları doldurun, ağzını kapatın,tavada yağda kızartın.

5 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Eline sağlık canım.çok güzel görünüyor içli köfteler.hımm miss.afiyet olsun.sevgilerimle...

MUTFAKISTAN dedi ki...

Cigdemcigim bayilirim ,cok severim
bensizmi yiyorsun bunlari ellerine saglik nefisss olmus,ozledik seni nerelerdesin

yildiz dedi ki...

Öznur´cugum nerelerdeydin?Insallah
ters giden birsey yoktur,coluk cocuk hepinizin sagligi yerindedir
insallah...

Karsi komsum olacaktin ki bir tabakta bize verecektin....Ne güzel olurdu...Güzel bir haftasonu gecirmen dilegiyle,sevgiler....

Hansa dedi ki...

Çok severizzzzz ...
elinize sağlık...
Sevgiler...

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

çiğdem abla nasılsın uzun zamandır yorum yazmıyoruz birbirimize içli köften çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık. Bayılarak yerim kendilerini karşıma çıktıklarında.