Malzemeler:
4 Bardak Un
5 yemek kaşığı Yağ
1 fincan Zeytinyağı
Yarım bardak Su
Yeterince Tuz
Talaş İçin Gerekenler
Yarım kg Kuşbaşı Koyun Eti
2 adet Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Yağ
1 adet büyükçe Domates
Yarım kaşık Salça
1 bardak Su
1 Yumurta Sarısı
Maydanoz
Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı:
Tencereye, kuşbaşı etin yarısı büyüklüğünde doğranmış etler konur. Üstüne çentilmiş soğan, bir kaşık yağ, dökülüp ateş üzerinde suyu çekilinceye kadar kavrulur.Kavrulmuş etin üzerine hem domates hem de salça konulup biraz daha kavrulur. Bir bardak su ilavesi ile kapağı kapatılmış olarak etler iyice pişirilir. Suyunu çektikten sonra kapağı açılarak üzerine tuz, maydanoz, karabiber, kekik serpilir, karıştırılır, soğumaya bırakılır.Diğer tarafta, 4 bardak elenmiş una, tuz ve 1 yemek kaşığı yağ ilave edilerek, ılık su ile katıca bir hamur tutulur. Üzerine nemli bir bez örtülerek on beş dakika dinlendirilir.Bu hamur 6 eşit parçaya bölünür. Her bir parça merdane ile açılır, üzerine yağ sürülür. Biraz daha dinlendirilir. Elde uçlarından çekerek, hazır yufka inceliğine kadar açılır. Ortalarına içler eşit miktarda konularak, bohça gibi dört tarafından dürülerek, yağlanmış tepsiye sıralanır. Üzerlerine çırpılmış yumurtanın sarısı sürülerek fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınır ve kesilerek servis yapılır.
26 Kasım 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Hımmm nefis olmuş,çok severim bu böreği.eline sağlık canım.sevgilerimle...
Arkadaşım öyle uzun zamandır yoktum ki sanada uğrayamadım...Özledim seni...Böreğin misler gibi görünüyor ellerine sağlık canımmm...Oğlanları ve seni kucaklıyorum...
Böğrek çok güzel görünüyor
ellerine sağlık
sevgiler
borek bahane Cigdem sahane :)
Banada beklerim SUPRIZZZZ
sevgiler
http://www.oznurundunyasi.blogspot.com/
Ya el birliğiyle talaş böreğine başka bi isim bulsak olurmu çok seviyorum ama isminden çok hoşlaşmıyorum ....
Uzun zamandir yoktun,hosgeldin canim.Hersey yolunda mi?Seni sobeledim,bana ugrar misin lütfen?
Sevgiyle ve dostca kal...
Yorum Gönder