7 Ocak 2009 Çarşamba

PAPATYA BİSKÜVİSİ


Malzemeler : 150 gr yağ
250 gr un
1 paket vanilya
5 kaşık kayısı marmelatı
50 gr badem içi
50 gr antep fıstığı
50 gr pudra şekeri
2 yumurta sarısı

Harç için : 250 gr ceviz içi
2 yumurta akı
100 gr pudra şekeri


Yapılışı :

Un elenip içine incecik doğranmış yağ konup incecik kıyılır. Ortası açılır ve içine 2 yumurta sarısı etrafına vanilya, pudra şekeri konup hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. 5 milimetre hamur açılıp , nemse kalıbıyla kesilip, yağlanmış papatya bisküvisi kalıbına yerleştirilir. İçine ince marmelat sürülür. İçine cevizli salata doldurulup kalıbıyla tepsiye dizilip fırında pembe renkte pişirilir ve kalıptan çıkarılıp üzerine marmelat sürülür. Onun üzerine kaynayıp kabukları soyulmuş ve ikiye ayrılmış badem dizilir. Tam ortasına limon rendesi konur. Yeşil fıstık serpilir.

3 yorum:

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Offff bu nasıl güzel bir lezzet daha mantıya yorum yazamadım üstüne kurabiye tarifi....Hamarat arkadaşım oğlanlarla sana afiyet bal şeker olsun...
Sevgiler...

Gönül dedi ki...

hayatım ellerine sağlık pek şirin ve leziz görünüyorlar..sevgilerimle öpüyorum

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Çiğdemcim nerelerdesin? bir ses versen iyi olur. Seni mimledim, bana uğrayıp sobelendiklerime bakman gerekiyor :)
Sevgiler..