
BUYRUN TARİFE
Malzeme;
* 1/2 su bardağı zeytinyağ
* 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
* 1 su bardağı yoğurt
* Aldığı kadar organik tam buğday unu
* 1 paket kabartma tozu
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri
* 1 su bardağı dövülmüş organik ceviz
* 1/2 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Zeytinyağı, eritilmiş tereyağı ve yoğurdu karıştırın. Tam buğday ununu azar azar ekleyin ve kabartma tozunu, pudra şekerini de ekleyip yoğurun. Elden kolayca ayrılan yumuşak bir hamur elde edene kadar gerektikçe un ekleyin.Ayrı bir kapta cevizi, daha önce biraz ıslatılıp temizlenmiş kuru üzümleri ve tarçını karıştırarak iç malzemenizi hazırlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, fırını 180 derecede ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda hafifçe açın, içine malzemenizden koyun. Hamur kenarlarını toplayıp parmak uçlarınızla yapıştırın, hafifçe yuvarlayıp tepsiye dizin.Kurabiyeleri ısınmış fırında 20 dk pişirin. Fırından çıkıp soğuduktan sonra isterseniz üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpin…Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder